Nytt i hylla: “Stillstand” og “Ikke til hjemlån” av Agnes Ravatn

23 Feb

Etter et alldeles fornøyelig forfattermøte mellom Agnes Ravatn og Kjersti A. Skomsvold på Litteraturhuset denne uka har jeg endelig fått ut finger’n og fått et par bøker av førstnevnte i hus. Forfattermøtet hadde fått navnet “De gamle unge” og tittelen referte til at begge er forholdsvis unge og har skrevet bøker med eldre mennesker som hovedpersoner.

litthuset

Har allerede lest Jo fortere jeg går jo mindre er jeg av Skomsvold, men siden det ikke fristet så mye å lese Ravatns gamlis-bok (Veke 53), så gikk jeg for Ravatns egentlige styrke: essaystemmen hennes. Stillstand – sivilasjonskritikk på lågt nivå (2009) er ei essay-samling hvor hun samler tekster fra Dag og tid-serien med samme navn. Ravatn tar oss med til steder der ingenting egentlig skjer.

ravatn1

Bok nummer to Ikke til hjemlån (2008) er i samling  av høydepunktene fra ei Bergens-fanzine. Innholdet blir beskrevet som ei samling bilder, tekster og tegninger som er et hån mot den gode smak. Ikke vet jeg hva det betyr, men dersom Ravatns stemme er innvolvert så er det nok bra.

Bilde lånt av Samlaget

Bilde lånt av Samlaget

Begge bøkene dyttes herved litt fram i bok-køa.

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: