Lest: “The Love of Her Life” av Harriet Evans

24 Feb

Først litt om forfatteren…

Harriet Evans er et nytt forfatter-bekjentskap for meg, men når jeg søker henne opp så ser jeg at hun faktisk har gitt ut en hel haug med bøker. Alle er selvsagt (såfremt man kan dømme ei bok etter utseende) i kategorien chick-lit, eller rosabøker, som jeg kaller de. The Love of her Life (2008) er hennes tredje bok av sju så langt. Utover det så kan internett avsløre at forfatteren bor i London, liker kaffe og er forfatter på fulltid. Ikke overraskende har hun tidligere hatt samme jobb som hovedpersonen i The Love of Her Life – noe som ganske ofte skjer i chick-lit bøker. Selv kaller hun sjangeren sin for commercial women’s fiction.

… så litt om boka love of her life

For tre år siden flyktet London-jenta Kate fra familie og venner til New York. Så få hun beskjeden som tvinger henne til å reise tilbake;  hennes far er alvorlig syk. Livet på Manhattan settes på vent, og hun vender tilbake til det livet hun reiste fra. Der må hun møte de hun forlot, og grunnen til at hun forlot dem. En etter en triller skjelettbitene ut av skapet med hopp frem og tilbake i tid.

Ut fra beskrivelsen virker kanskje boka mer i kategorien spenning, men som tittelen og coveren tilsier så er dette en rosabok. Den følger alle reglene for hvordan chick-lit-historien skal skride frem, hvordan hovedpersonen og kjærlighetsinteressen(e) skal trekkes mot og dras fra hverandre, hvordan forhold til venner skal være fylt av rødvin og sene kvelder før man plutselig må bli voksen. Og hvordan det (på den ene eller andre måten) går bra til slutt.

Min erfaring er at bøker i denne sjangeren er satt i et av to settinger: Enten er hovedpersonen mellom 20 og 30 år, fortsatt ugift (men kanskje i et langvarig forhold med en som ikke er bra for henne), i en jobb som ikke er det den skulle være, men med masse gode venner og mye rødvin og sigaretter. Eller så er hovedpersonen mellom 30 og 40 år, gift (kanskje til og med skilt), kanskje har hun et par barn, i en jobb som ikke er det den burde være, men med noen gode venner og på langt nær nok rødvin (fordi disse andre vennene også er gifte og definitivt har barn). I begge tilfellene skal hovedpersonen rydde opp, møte drømmemannen og finne den perfekte jobben, med varierende hell underveis.

Denne boka er i den første kategorien, og det er også tilfeldigvis den kategorien jeg setter størst pris på nettopp fordi den ligner mest på mitt liv. Det funker, det er spennende, det er trist og det bygger seg opp. Den blir kanskje litt lang, slutten drar seg ut, men det er kanskje også den eneste store svakheten.

Les/ikke les? Hvis du liker chick-lit så liker du denne!

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: