Guilty book-pleasures?

28 Feb

“Er det noen bøker du ikke ville lest i det offentlige?” spurte en kollega meg her en dag. Spørsmålet hadde sitt utspring i en avisartikkel som sa at det var flere som syntes det var flaut å lese Bibelen på bussen, enn å lese Fifty Shades of Grey. Denne kollegaen visst at jeg faktisk hadde lest sistnevnte, i tillegg til at jeg snakker mye om bøker på jobb. Jeg måtte tenke etter, men svarte som sant var at det var det nok ikke. Det kommer nok i hovedsak av at Oslo er en stor by og jeg treffer sjelden kjente på trikken. Jeg bryr meg lite om hva folk jeg ikke kjenner tenker. Hva folk jeg kjenner tenker derimot, det kan ofte ha mer å si.

guilty pleasures

Fifty Shades of Grey-trilogien fikk jeg i bursdagsgave, så den kan jeg liksom ikke noe for (og den sleit jeg meg gjennom). Men det er endel andre bøker som jeg kanskje ikke innrømmer ovenfor alle at jeg har lest. Neill Strauss sin biografi om Jenna Jameson (How to Make Love Like a Pornstar) er et  eksempel. Candace Bushnell sine for-bøker om Carrie Bradshaw (teen-litteratur) er et annet. Paris Hilton sin Confessions of an Heiress er definitivt den verste. Dette er bøker som blir gjemt langt bak i bokhylla og som jeg definitiv ikke ville lest på en parkbenk.

Jeg liker rett og slett ikke å tenke på meg selv som noen som liker denne typen litteratur. Men det gjør jeg altså – innimellom. På samme måte som jeg liker å lese rosablogger, eller se på Unge Mødre.

Jeg vil jo aller helst være en bokelsker som leser sånne bøker (og det gjør jeg også):

klassikere

Det er ikke det at den rosa collagen der oppe er de bøkene jeg liker best, leser flere ganger eller får veldig mye ut av. Men jeg har har lest dem, og jeg har dem i hylla mi. Bare ikke sånn helt fremst.

4 Responses to “Guilty book-pleasures?”

 1. Elida 28. February 2013 at 19:52 #

  Det er då Kindle er genialt, for alle omslaga er like;-) Eg ser på Nora Roberts som mine guilty-pleasures:-)

  • Vibeke 1. March 2013 at 08:28 #

   Ja, der sier du noe. Noen mener vel også at noe av grunnen til at Fifty Shades ble så stor var nettopp på grunn av at lesebrettene gjorde det mulig å lese den offentlig uten å bli “oppdaget”. 🙂

   • Elida 2. March 2013 at 20:31 #

    Harry Potter vart jo og lagd med voksen-omslag for at det ikkje skulle bli så flaut for voksne å bli oppdaga med barnebøker:-)

 2. adminung 2. March 2013 at 21:46 #

  Skal vi se. Helt ærlig. Guilty Pleasure. Vel, det kommer litt an på hvem man snakker med, og i hvilken sammenheng. Husker jeg syntes det var flaut å like Eat, pray, love. Og jeg liker noen sånne skikkelig klissete ungdomsgreier – hva heter det – urban paranormal romance og sånt. Det er ganske flaut ofte.

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: