Lest: “It Happened One Summer” av Polly Williams

8 Apr

Kort sagt: Enslig mor, chick-lit, dysfunksjonell familie, Cornwall, familiehemmeligheter, arveoppgjør, London,  siste sjanse, søskenrivalisering, utroskap.

Først litt om forfatteren… it-happened__main

Polly Williams er en typisk chick-lit forfatter. Hun er nok mest kjent for debutboka The Rise and Fall of a Yummy Mummy (2006). Skriver chick-lit  hvor hovedpersonene er mødre/gifte/skilte osv (i motsetning til de som skriver om single jenter).  Har skrevet en rekke bøker i sjangeren. Bor i London med mann og barn, liker rødvin og høye hæler.

… så litt om boka

Nell Stockdale er 37 år, enslig mor, journalist og lever det perfekte London-liv (med unntak av at hun ikke har noen mann da, selvsagt). Den dysfunksjonelle familien hennes omfatter hennes strevsomme og pre-demente mor, den perfekte broren som er gift med en perfekt bitch og søsteren som tilfeldigvis skal gifte seg med HENNES eks-kjæreste (ikke han som er far til barnet altså). Med unntak av dette er livet ganske perfekt, frem til hun dessverre må finne seg i å ta med datteren og flytte inn hos moren i Cornwall for sommeren. For Nell, som er urban til fingerspissene og liker å ha dekning på mobilen, høyhælte sko og caffe latte i umiddelbar nærhet er ikke dette en ønskesituasjon. Er det mulig å overleve en sommer i Cornwall?

polly

Den er godt skrevet og har godt språk (ikke en selvfølgelighet i denne sjangeren). Som coveret sier så er det en stor hemmelighet her, den store familiehemmeligheten. Nå skal jeg selvsagt ikke avløre hva den er, men kan si at jeg har lest bøker som har klart å bygge opp sånne avsløringer på en bedre måte. I denne boka blir det nesten litt som på spenningsserier på TV, det kommer et hint – og så er kapitlet plutselig slutt og handlingen durer videre i en annen retning. Det er en smule irriterende, men det tar ikke så mye plass at det ødelegger for resten av boka.

Klarer Nell å ordne opp med familien, møte drømmemannen og finne den perfekte jobben som sjangeren krever? Boka faller trofast og stilsikkert inn i chick-lit sjangeren. Williams skriver godt om familieforhold, om kjedsomhet og finner en (om enn forutsigbar) løsning på hvordan det hele skal kunne løse seg. Den overhengende bekymringen til hele familien for hvordan det skal gå med den syke moren er beskrevet på en sånn måte at man faktisk må bli litt påvirket av det.

Noe for deg? For den som liker (og sluker) chick-lit så er den defintivt å anbefale!

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: