Lest: “The Confidant” av Helene Grémillon

25 Apr

Kort sagt: Familiehemmeligheter, 2. verdenskrig, kjærlighet, barnløshet, Frankrike, avsløringer, morskjærlighet, utroskap.the-confidant

Først litt om forfatteren…

Helene Gremillon (1977) er en fransk forfatter og journalist. Har hatt stor suksess med debutromanen The Confidant som kom ut i 2010.

… og så litt om boka

Handlingen er satt både på 1970-tallet og under andre verdenskrig. Parisiennen Camille Werner har akkurat mistet sin mor. Kort tid etter begynner hun å motta brev i posten med historien til en ung mann (Louis) som levde i en liten landsby utenfor Paris under andre verdenskrig. Han forteller om hvordan jenta han elsket dras inn i et merkelig forhold med en ungt, rikt ektepar som nettopp har flyttet til byen. Etterhvert forlater hun familien sin landsbyen og drar til Paris sammen med dem. Det tar flere år før Louis treffer henne igjen. Hva skjedde med henne, og er det tilfeldig at Camille, som jobber som jobber i et forlag, mottar disse brevene? Er det et manuskript, eller har historien noe med henne å gjøre?

Dette er naturlig nok en slik bok der jeg ikke skal avsløre for mye av handlingen. Samtidig så vil det nok være ganske lett for en som har lest et par sånne bøker å se hvilken vei det går. Ingen store overraskelser her altså.

Boka minner veldig om Saras nøkkel av Tatiana de Rosnay. Også her bytter man mellom en historie fra andre verdenskrig og en mer nåtidig. Hemmeligheter og unnlatelser fletter til slutt sammen de to historiene og man kommer frem til den store avsløringen.

IMAG0801

Siden jeg ikke var spesielt begeistret for Saras nøkkel så kan det trygt sies at jeg heller ikke var overbegeistret for denne. Den kvinnelige hovedpersonen er temmelig endimensjonal og historien er forutsigbar. Det er mange måter forfatteren kunne bygd opp historien på en bedre måte, på en måte som faktisk hadde gjort det litt spennende, men det har hun altså ikke evnet til å gjøre. Det blir dessverre for platt for min del. Den glir lett ned, den er helt enkel underholdning på en flytur, men ellers klarer jeg meg uten. Hvis jeg ga terningkast så ville den nok fått en svak firer.

Noe for deg? Hvis du likte Saras Nøkkel så vil du like denne. Hvis du vil ha lett underholdning uten for mye krav til tenking så kan den også passe.

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: