Toglektyre og Fretex-shopping

12 May

På vei hjem etter ei fantastisk langhelg i regnvåte Bergen. Togturen til Bergen endte i et skikkelig buss for tog – kaos, men returen gikk heldigvis uten så noen stygge overraskelser. Og hva gjør man når man har sju uforstyrrede timer til rådighet? Ved hjelp av masse kaffe så er det bare å grave seg ned i assortert lesestoff.

Først ute var stykket Onkel Vanja av Tsjekov. Dette er månedens bok i bokklubben og vi har også sett oppsetningen på Nationaltheateret. I bunn og grunn ganske deprimerende greier (selv om forfatteren mente at han skrev komedier). En ganske spinkel publikasjon med sine 52 sider, så den gikk ganske fort unna (egen omtale kommer etterhvert).

IMAG0873

Etter Onkel Vanja var det på tide med litt pensum-lesing. Innføringslitteratur om Barnekonvensjonen gikk ned på høykant, hvert kapittel skrevet av forskjellige jurister. De fleste temaene er ganske spennende, men det er påfallende hvor forskjellig kapitlene er disponert – og hvor mye det er har å si for hvor interessant det blir. Selv om alle temaene er spennende, så er ikke alle kapitlene like gode…

barnekonvensjonen

Premien da jeg har var ferdig med pensum var å få lese Magasinet. Kombinert med enda mer kaffe kunne jeg nyte et besøk i Per Fugelli sine bokhyller i Bokettersynet. Imponerende mann med ei imponerende boksamling og fine tanker om bøker og litteratur, såvel som samfunnet generelt.

IMAG0881

Bergens-besøket resulterte også i en liten bunke med bøker fra Fretex. Brukte bøker er jo nesten gratis, og attpåtil en god gjenbruks-gjerning! Er spesielt fornøyd med spredningen i denne bunken, her er det noe for enhver smak (eller iallefall for alle mine smaker).

IMAG0884

Moby Dick av Melville er jo en udødelig klassiker. Må innrømme at jeg ikke vet så mye mer om innholdet enn det jeg har plukket opp av referanser fra bøker og populærkultur. Den skal iallefall leses i løpet av sommeren!

En komikers oppvekst av Jonas Gardell har jeg få forventninger til, men håper den er morsom! Mannen er iallefall ganske morsom.

På øverste hylle av Jill Mansell er en sånn typisk rosabok som passer på en strand eller en klein søndag. Var litt usikker på om jeg faktisk hadde lest den før (ikke godt å vite med chick-lit), men jeg tar sjansen på at jeg ikke har det. Og hvis det skulle vise seg så er det ikke akkurat en veldig stor sum jeg har kastet ut gjennom vinduet.

The Palace of Strange Girls av Sallie Day blir nok også sommerlektyre.

Death of a Salesman av Arthur Miller (kanskje nest-mest kjent for å være en av eks-mennene til Marilyn Monroe) kjøpte jeg mest fordi jeg regner med at vi skal lese den i bokklubben etterhvert. Den blir med andre ord plassert i hylla for fremtidig lesing.

Alt i alt er jeg nok ganske klar for sommeren nå. Ellers på Fretex:

IMAG0864

De har litt humor på Fretex også 🙂

IMAG0865

Denne fristet veldig, men jeg hadde bare ikke mer plass! Den er på Fretex i Lars Hilles gate i Bergen. Løp og kjøp!

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: