Pinselesing og Great Gatsby!

22 May

Etter å ha hatt en litt treig leseperiode så løsnet det endelig i pinsa. Det fantastiske været ga meg muligheten til å parkere meg på verandaen hjemme hos min mor med solkrem og bok (eller bøker).

Ble “endelig” ferdig med Sumobrødre av Morten Ramsland. Det er egentlig denne boka som har vært proppen i lesinga i det siste så jeg er glad for å være ferdig (selv om den er ganske lettlest).

sumobrødre

Neste bok i bunken var et av mine Fretex-funn fra forrige helg: The Palace of Strange Girls av Sallie Day. Lettlest og underholdende drama. Fikk meg skikkelig til å glede meg til sommerferien!

palace

Etter å ha lest disse to måtte jeg vende meg til  min mors bokhylle og endte opp med Mr Whichers Mistanker eller mordet i Road Hill House av Kate Summerscale. Noen av dere stiftet kanskje bekjentskap med Mr Whicher på NRK på Detektimen forrige fredag. Denne boka er en ganske annerledes detektivroman. Den er basert på en sann historie og omhandler et bestialsk barnedrap. Kanskje litt vel omfattende, men et spennende konsept.

IMAG0926

(Omtale av alle bøkene kommer etterhvert!)

Mot slutten av pinsehelga ble det en tur på kino for å se den nye filmatiseringa av The Great Gatsby, muligens en av mine absolutte favoritt-klassikere. Da jeg leste boka for nesten to år siden så så jeg også film-versjonen fra 1974 med Robert Redford fra Mia Farrow. Needless to say: Denne versjonen var noe helt annet. Det er en ting hvordan den forholder seg til boka, til selve historien. Her er den ganske tro, selv om den kutter noen hjørner her og der for å få plass til all the splendour that is Gatsby.  Den filmatiske opplevelsen er en helt annen ting. Her skjønner man virkelig hva det er Fitzgerald prøver å formidle av glitz og glamour, festligheter og overmot. Det er vakkert, veldig vakkert (selv i 2d).

Gjør som meg: Se den på Gimle med et glass rødvin. Anbefales!

gatsby kino

NB! Hvis noen er interessert i et mer dokumentarisk innsikt i denne tidsperioden og dens kvinner (med mye innside-informasjon om bl.a. Fitzgerald og gjengen) anbefaler jeg virkelig boka Flapper: A Madcap Story of Sex, Style, Celebrity and the Women Who Made America Modern av Joshua Zeitz.

2 Responses to “Pinselesing og Great Gatsby!”

  1. Marianne 22. May 2013 at 11:39 #

    Åhh.. takk for filmpåminnelse. Jeg hadde notert denne bak øret, men har glemt å sjekke øret… Denne skal jeg få med meg. Glitz og glamor med Fitzgerald vil jeg svært gjerne oppleve på lerretet 🙂

    • Vibeke 22. May 2013 at 11:51 #

      Ja, den anbefales virkelig. Den går i 3d også og den er nok enda mer imponerende der (men jeg foretrekker alltids 2d). Kos deg!

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: