Lest: “The Palace of Strange Girls” av Sallie Day

11 Jun

Kjappomtale

Året er 1959 og familien Singleton er som vanlig på ferie i kystbyen Blackpool. Mora Ruth bruker mesteparten av sin tid til å passe på at familien til enhver tid er perfekt, at barna oppfører seg og fremstår som rene, og at yngstedatteren Beth skal holde seg frisk. Til tross for hennes anstrengelser for familien så driver hun de bare lengre og lengre fra seg. Faren Jack har blitt oppsøkt av noen han kjente under krigen som han trodde han aldri skulle høre fra igjen. Eldstedatteren Helen vil bare være en vanlig tenåring, men kveles av morgen påpasselighet. Gjennom sitt vennskap med en av hotellets servitriser begynner hun å teste ut grensene. Sjuåringen Beth har lyst til å være tøff, men overbeskyttes av moren og må til stadighet passe seg for alt som er farlig.

Landsdelen, og bomullsindustrien som den lever av, er i endring, noe som påvirker hele feriestedet. Ettersom ferien skrider frem endrer  ting seg litt og litt for hver av medlemmene i Singleton-familien og deres venner.

palaceSettinga i Blackpool gjør veldig mye for stemninga i boka, de engelske somrene hvor det like godt kan regne som ha skyfri himmel passer godt inn historien. Eller historien passer godt inn i den, alt ettersom. Dette er noe forfatteren virkelig lykkes med. Historien hopper fra den ene karakteren til den andre, noe som både brekker opp historia og gjør den mer engasjerende. Jeg bryr meg om karakterene det er spennende å se hva som skjer med dem, selv om de på hver sin måte kan være usympatiske og egoistiske.

Det begynner å bli noen uker siden jeg leste denne, og den er heller ikke det største litterære verket jeg har lest, så jeg kommer ikke med en mer dyptgående omtale. Den er generelt bare god og grei underholdning.

Alt i alt: God sommerlesing, fantastisk setting med karakterer du faktisk begynner å bry deg om. Ta den med deg på sommerferie!

2 Responses to “Lest: “The Palace of Strange Girls” av Sallie Day”

  1. anette 13. June 2013 at 09:20 #

    Heisann! Har akkurat oppdaget bloggen din og syns den er utrolig flott!! Har selv vært på ferie i Blackpool (forøvrig en helt surrealistisk by med alle sine spillehaller og tivolier, som å reise tilbake i tid til 1986), så nå står denne boken så absolutt på leselisten! God og grei underholdning holder i massevis for meg 😉 Hilsen Anette og Bokbobla 🙂

    • Vibeke 13. June 2013 at 23:17 #

      Takk for det:) Boka anbefales iallefall, selv planlegger jeg å legge litt av ferien til Brighton i sommer og ser for meg at det er litt samme greia. God sommer(lesing)!

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: