Bokfestival-anbefalinger

10 Sep

Oslo Bokfestival arrangeres denne helga og jeg har selvsagt vært dum nok til å planlegge ferie akkurat denne uka. Jeg har likevel sikla over programmet og kommet frem til følgende anbefalinger til dere som er så heldige at dere kan gå. (Alle anbefalingene er fra det offisielle programmet, ikke noe sånn by invitation only her i gården). bokfestivallogo

Torsdag 12, september (tjuvstart)

18:00 – Aschehoug Stemmer: Det handler ikke om hva det vil si å være kvinne, men hva kvinner vil si. Forlaget Aschehoug feirer stemmerettsjubileet med en pamflettserie med 12 kvinnelige forfattere, bla. fantastiske Agnes Ravatn!

Fredag 13. september

12:30 – Festivaluniversitetet: Hva betyr kattens mjau?: Kattemennneske? Da er dette noe for deg!  Jeg er mer hundemenneske, men det er viktig å kjenne sin fiende 🙂 Forfatter og professoer (og stifter av Norsk Huskattforening) Bjarne O. Braastad lærer bort en ting eller to om kattens adferd.

15:05 – Fakta som fiksjon: Helene Uri leder denne samtalen mellom Gaute Heivoll, Geir Gulliksen, Vigdis Hjorth og Tomas Espedal om selvframstilling, fiksjon og fakta.

17:00 – Den store episke fortellingen: Forfattermøte mellom Henrik Langeland, Helga Flatland, Herbjørg Wassmo og Nicolia Houm. Karin Haugen leder gruppa i samtale om hvordan skrive den store, episke fortellingen.

18:00 – Oslo True Crime: For en lokalhistorie-fantast som meg så er det særdeles forlokkende å gå inn i mørket på Last Train for å høre på Per Asle Rustad og Stein Morten Lier. De har begge skrevet om Oslos skjulte gangster- og mafiaverden. Her tror jeg det er lov til å ta seg en bloody mary.

IMAG0480

Deichman-party anno 2012

20:15 Norges morsomste forfattere leser: Altså, kanskje litt misvisende tittel, men jeg tviler ikke på at det blir underholdende når Selma Lønning Aarø og Erlend Loe skal lese fra egne bøker i City Passagen.

21:00 – Litterært nachspiel på Hovedbiblioteket: Årets beste fest? Knabb en fluktstol på verandaen, drikk billig øl med Ibsen eller klin mellom bokhyllene. Men for all del; kom tidlig!

(Og BTW: Fredag 13. september er det også Kulturnatt i Oslo!)

Lørdag 14. september

11:30 – Oppladning til grunnlovsjubileet – Karsten Alnæs lader opp til grunnlovsjubileet i 2014, og forteller om boka si 1814, ledes av Karin Haugen.

12:00 – Byvandring: Jippi! Oslo-entusiasten og historikeren Leif Gjerland gir ut ny bok og i den anledning arrangeres det byvandring i Olsos nærliggende historie. Anbefales på det varmeste, her er det mye morsomme småhistorier og fakta som du sikkert ikke visste om hovedstaden vår.

13:00 – BOKBLOGGERTREFF – Ååå, som jeg skulle ønske jeg kunne treffe andre flotte bokbloggere på bokbloggertreffet 😦 Neste år!

13:45: Fra Heming unge til Hemingway: Aner ikke hva dette handler om i det hele tatt, men for en forlokkende tittel!

14:00 – Byvandring med Peter Butenschøn: Peter Butenschøn tar oss med på en vandring fra Christiania til Stor-Oslo – fra den kompakte borgerbyen til hovedstaden og storbyen. Nok en spasertur en Oslo-entusiast kunne tenke seg å delta på!

15:20 – Sjømannshistorier – Fredrik Wandrup leder samtale mellom Jon Michelet, Lasse Trædal, m.fl. deler sjømannshistorier på Last Train. Tid for lørdagens første øl, kanskje?

18:10 – Biografisk aften: Lyst til å vite enda mer om Arve Tellefsen, Ingrid Espelid Hovig? Begge har biografier i hyllene nå, men hvorfor ikke benytte sjansen når de skal fortelle om seg selv live?

19:30 – Brillequiz: Harald Eia. Vera Micaelsen og Jenny Skavlan møter Ingar Sletten Kolloen og Olav Viksmo Slettan til brillekamp. Siste innspurt!

God fest(ival)!

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: