Et Eldorado for bokelskere?

20 Sep

eldo1Oslo har fått en ny bokhandel:  i ruinene av gamle Eldorado Kino så har Nordens største bokhandel oppstått. Jeg ramlet innom her litt tilfeldig tidligere idag, og ble skikkelig positivt overraska. Da de stengte Eldo for et års tid siden så hørte jeg ryktet om at detvar kjeden Boklageret som skulle ta over bygget, noe jeg syns virka som en skikkelig dårlig ide (Boklageret er den kjipeste bokhandelen jeg vet om). Ryktet viste seg å ikke stemme, dette var langt fra en kjip bokhandel.

Bokhandelen strekker seg over to etasjer og har til og med en egen hylle for Oslo-bøker (yey!) Det som skiller denne butikken fra andre er at i andre etasje så er alle hyllene delt inn etter forlag. Det vil si at alle forlagene selv er med på å bestemme hvilke bøker som skal framheves. Det er fint, det gjør det lett å oppdage nye bøker, men kanskje litt vanskeligere å finne det du leter etter. Da jeg var innom så var det en fortvilt dame som lurte på hvor hun kunne finne fotobøker. Svaret til den ansatte (“vertinnen” som de kaller seg) er at de er litt overalt. Kanskje ikke akkurat det svaret man er ute etter, men hvis man får god hjelp så kan det nok funke. Ryktene sier også at det kommer en egen app som skal gjøre det lettere å finne fra.

Eldorado skal ikke bare være bokhandel, det skal også være et kulturhus for bøker (et slags litteraturhus..?). De tidligere kinosalene er omgjort til scener hvor det skal være forskjellige litterære og kulturelle arrangement.

eldorado

Butikken er romslig, behagelig å oppholde seg i og lokalene er flotte. Alt i alt ligger alt til rette for at vi nå skal få en sånn bokhandel der man kan sette seg ned, bla i bøker, kanskje til og med drikke en kaffe og virkelig lete seg fram til nye skatter. Utfordringa med konseptet er jo selvsagt at bokhandel er jo ikke akkurat en bransje i vekst, iallefall ikke de uavhenhige. Jeg krysserfingrene for at de klarer seg.

For min del ble det to nye bøker fra Oslo-hylla. Den nye boka til Leif Gjerland Oslo før med Oslo-epistler fra Aftenposten og antologien By og byliv i endring av Jonny Aspen som også har fokus på Oslo.

eldo 2

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: