Tips: Bok-julekalender

17 Nov

Det er ikke lenge til jul og det er iallefall ikke lenge til 1. desember, derfor tenkte jeg det var på tide å dele et julekalender-tips. Dette er enkelt og greit en bok-versjon av den tradisjonelle pakkekalenderen.

På min arbeidsplass er det tradisjon å ha bok-julekalender i desember. I motsetning til andre steder jeg har jobbet der man har fylt kalenderen med godteri og småtteri så skal alle gi ei bok.  Det eneste kravet er at det er i bok du virkelig anbefaler og som du tenker kan passe til en litt mangfoldig gruppe lesere. Det er ikke så viktig om den er ny eller brukt, så lenge den tar seg noenlunde godt ut. Det er heller ikke satt noen beløpsgrense, men det går vanligvis ikke over en vanlig pocket-pris (opptil 149 kr).

images

Alle pakker inn hver sin bok og fester den fast på en tråd med et tall på. Pakkekalenderen trekkes selvsagt i felleskap hver dag, og her kommer det morsomme (bortsett fra gratis bok): Alle må gjette hvem de tror har gitt akkurat den boka. Underveis så lager vi også ei liste over alle bøkene som er gitt slik at alle har ei fin liste over bøker som kommer høyt anbefalt! Denne lista kan både være til egen inspirasjon, men også inspirasjon når du skal kjøpe julegaver til tante, svigerinne eller bror.

Hvis man har lyst til å gjøre det med bare noen få mennesker så kan den selvsagt omgjøres til secret santa eller adventsgave. Det viktigste er at du gir bort ei bok du virkelig vil anbefale noen andre å lese.

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: