Hemmelig nisse: Svar på spørsmål

19 Nov

Jeg er med på Lattermilds hemmelig nisse-prosjekt! Her kommer svar på endel spørsmål som skal gjøre det lett for min nisse å lage finfin gave til meg 🙂

Hvilke(n) sjanger(e) leser du helst?

Jeg leser for det meste drama, chick-lit og korte klassikere (under 200 sider). Er særdeles svak for oppvekstskildringer og har lest det meste av norske barndomserindringer av f.eks. Saabye Christensen, Bjørg Vik, Tove Nilsen og Ingvar Ambjørnsen.  I ferietider så setter jeg også pris på en god slektskrønike, og hvis jeg kommer over noe god ikke-fiksjonell litteratur så kan jeg finne på å lese det også (f.eks Det var DDR av Astrid S. Dypvik eller Manhattan av Torgrim Eggen).  I tillegg leser jeg endel komiker-biografier.

Har du en favorittforfatter? Og har du/har du lest alt av ham/henne (altså: Er det noe poeng i å sende deg en bok av den forfatteren eller ikke)?

Jeg har nok lest det meste av mine absolutte favorittforfattere. I tillegg til de som er nevnt over så har jeg også det meste av  Marian Keyes, Jane Austen, Douglas Coupland, Chelsea Handler – en broket gjeng med andre ord.

Leser du på andre språk enn norsk? Hvilke?

Leser gjerne på engelsk, og vil gjerne utfordre meg mer på nynorsk! (Jada, jeg vet at det også er norsk, men jeg leser så lite av det at jeg syns det var verdt å poengtere:)

Hører du på lydbøker? I hvilket format, i så fall?

Nope.

Samler du på bøker av noen spesifikk forfatter eller av en spesiell type eller med et spesielt tema?

Utover de som er nevnt over her, så har jeg også en sær interesse for lokalhistorie fra Oslo og har vel det meste av det som er skrevet på det temaet de siste årene. I tillegg begynner jeg å få en fin samling av klassikere som er under 200 sider.

Har du noen lister over hva du har lest og/eller hva du eier, i så fall hvor?

Har dessverre ikke det, men alle bøkene jeg har lest i år ligger på denne bloggen, i tillegg så ligger det endel info om det som finnes i bokhylla mi i kategorien meme.

Hva er du ute etter når du leser? (Ut)dannelse, eventyr, romantikk, hjernetrim, nye erfaringer eller noe helt annet?

Enkelt og greit: Underholdning. Jeg vil bli fortalt en historie hvor det skjer noe. En historie som kjenner sin besøkelsestid. Jeg har ikke stort behov for veldig poetisk språk og mange lag, heller ikke store filosofiske funderinger.

Det er selvsagt flott med bøker hvor man føler at man lærer noe (Kate Morton kan være god på dette), men samtidig er det super-irriterende å lese bøker hvor forfatteren prøver å dytte inn all researchen han/hun har gjort for at ingenting skal gå til spille (som f.eks. Anne B. Ragde i Jeg skal gjøre deg så lykkelig eller Den vindunderlige kjærlighetens historie av Carl-Johan Vallgren.)

Finnes det noen sjanger eller forfattere du IKKE vil lese?

Jeg leser ikke noe særlig krim, fantasy eller science fiction. Er heller ikke spesielt begeistret for Dag Solstad eller Erlend Loe.

Hva har du lest (eller påbegynt) og tenkt «Aldri mer!» om?

Det ligger noen bøker under kategorien Avbrutt som jeg ikke har klart å fullføre. Utover det så er det sjelden jeg begynner på noe jeg ikke fullfører.

Finnes det noen forfatter eller sjanger du har tenkt å lese, men som du ikke har kommet deg til ennå?

Har lyst til å lese mer av Cormack McCarthy (har lest The Road), i tillegg har jeg lyst til å lese Tom Wolfe, Torgrim Eggen, Carl Frode Tiller og de skjønnlitterære bøkene til Agnes Ravatn.

Er det noen bøker du leter etter og som du skulle bli særlig glad for å få?

ABC av Olav H. Hauge og Bodil Cappelen – men det er mest fordi jeg har lyst til å gi den bort i gave til et tantebarn 🙂

Har du noen hobbyer utenom lesing?

Interesserer meg for Oslo-historie og har også et eget personlig Kulturløft på gang som innebærer at jeg skal bli flinkere til å benytte meg av byens kulturtilbud.

Samler du på noe?

Rosendal Grand Cru-serien og Ramona Hardanger Bestikk (men det er mest av nødvendighet, praktisk å ha et standard gaveønske til jul og bursdag slik at man slipper å få så masse håndklær og kubbelys).

Hva er favorittfargen din?

Interiørmessig er det rød/rosa/lilla-toner. Påkledningsmessig er det nok svart.

Har du noen favoritt-tv-serier eller favorittfilm?

Igjen er jeg ganske mangoldig. Av filmer liker jeg alt fra 80-tallsklassikere, dansefilmer fra 70-tallet, skrekkfilmer, romantiske komedier, kostymedrama, vanlig drama og chick flicks. Av tv-serier går det mye i Big Bang Theory, Downton Abbey, diverse lyssky reality- og dokusåpe-konsept, QI, Would I Lie To You, Black Books, Sex & Singelliv, Mad Men, osv.

Foretrekker du te eller kaffe? Eventuelt hva slags?

Typisk norsk filterkaffe-drikker (er særdeles lite snobbete på den i tillegg). Skal jeg spandere på meg en skikkelig god kaffe så blir det en dobbel americano.

Hva slags snop liker du best?

Er svak for smågodt med masse sure ting. I disse juletider så er også gamlisgodisen Mokkabønner en sikker vinner.

Hva er din marerittjulegave?

Ifjor fikk jeg bl.a. et fuskepels-teppe og en værstasjon. Ingen av de har blitt brukt så langt, så de faller nok i den kategorien. Og ski (men det er det vel ikke fare for å få inn i en liten Norgespakke?) Og sånne skilt/veggdekor der det står sånn “<3 Home is where the love and family lives forever in eternal happiness <3”. Usj.

Hva er din drømmejulegave?

Altså, turer til fjerne strøk, ny mobiltelefon og innskudd på BSU-kontoen er veldig velkomne. Ellers så er bøker høyt oppe på lista, sammen med f.eks. abonnement på blader (en gave som gir og gir), kopper fra Marimekko eller brettspill (spesielt quiz).

Er du allergisk mot noe, eller er du for eksempel veganer?

Nei, jeg tåler jeg det aller meste, men er ikke så begeistra for marsipan.

4 Responses to “Hemmelig nisse: Svar på spørsmål”

 1. mirthful74 22. November 2013 at 09:17 #

  Her burde det være nok for nissen din å tygge på, skulle jeg tro 🙂

  • Vibeke 22. November 2013 at 10:43 #

   Ja, jeg håper det! Ganske dekkende rekke med spørsmål iallefall 🙂

 2. Hemmelig nisse 12. December 2013 at 08:28 #

  Pssst…. Ville bare si at nå har jeg pakke til deg i bile…. eh, jeg mener sleden! For å gi Rudolf litt fri før jul, outsourcer jeg akkurat denne pakkeleveringen til Posten. Så om du får en hentelapp på en pakke fra et firma du ikke har bestilt varer fra i postkassa, er det din hemmelige nisse som har vært på ferde. God jul!

  • Vibeke 12. December 2013 at 09:56 #

   Hoho, så spennende 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: