Lest: “One Moment, One Morning” av Sarah Rayner

10 Jan

one_momentpbfcKort sagt: Brighton, tragisk, vennskap, alkoholisme, død, sinne, sorg, chick-lit-drama

Først litt om forfatteren…

Sarah Rayner har gitt ut fire bøker: The Other Half (2001), Getting Even (2002), One Moment, One Morning (2010) og The Two Week Wait (2012). Alle bøkene henger løselig sammen, men det er ikke nødvendig å ha lest noen av de andre for å få med seg sammenhengen. Hun har tidligere jobbet med markedsføring og PR og bor i Brighton med mann og barn.

…og så litt om boka

One Moment, One Morning begynner  en tirsdag morgen på pendlertoget mellom Brighton og London. Lou betrakter sine medpassasjerer da en mann i femtiårene plutselig blir syk. Kona Karen, Lou og andre reisende gjør det de kan for å hjelpe han, men han dør momentant. I en annen vogn sitter Anna som også skal på jobb. Toget blir stående på en tom togstasjon mens de venter på ambulanse og ved en tilfeldighet havner Anna og Lou i samme drosje. Før de har nådd London har Anna fått en telefon fra Karen.

I løpet av de neste dagene skjer det mye i livet til de tre kvinnene og de knyttes til hverandre gjennom det tragiske dødsfallet.

Handlinga utfolder seg fra de tre kvinnene sine synspunkter. De forteller hver sin del av historien, det aller meste i nådtid, men noe er også erindringer fra Karens liv med hennes avdøde mann. Lou og Anna sine historier er naturlig nok de mest lystbetonte, mens historien til Karen er rett og slett deprimerende. Det er ikke så rart siden hun sørger over mannen sin, men det er temmelig traurige greier.

Boka driver seg framover, men det blir ganske tydelig hvordan det skal gå og plottet blir temmelig forutsigbart. Noen overraskelser er det, og jeg vil jo vite hva som skjer, jeg leser jo videre, men det irriterte meg også underveis.  Alt i alt så blir det en slags happy ending til tross for utgangspunktet.  Helt grei ferielesing, men ikke noe mer enn det.

Noe for deg? Ja, for deg som trenger et lettbent, men samtidig deprimerende drama

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: