Single menn leser ikke bøker

26 Jan

I sommer prøvde jeg meg på nettdating i en kort periode. Det gikk sånn medium bra, men det var ikke poenget. Det jeg oppdaget var at de aller færreste av de single mennene der ute leser bøker. På denne datingtjenesten så var det et fast spørsmål om “hva var det siste du leste?” De single mennene som i det hele tatt svarte på dette spørsmålet skrev at de hadde lest “noe krim”, Jo Nesbø eller VG. Jeg var lite imponert. for å si det mildt

Jeg skal ikke påsta at krim eller Jo Nesbø ikke er bøker, men med tanke på hvor mange profiler jeg besøkte så var det knapt noen av de som besvarte spørsmålet som svarte noe annet. Siden jeg selv leser mye og variert så syntes jeg at dette var en helt klar mangel blant de jeg hadde å “velge i”. Etterhvert hoppa jeg av nettdatinga og bestemte meg for å vende tilbake til den virkelige verden.

HeyGirl1

Spol seks måneder fram i tid og jeg er fortsatt singel. Jeg fant ut at jeg skulle gi nettdatinga en sjanse til, men bestemte meg for å prøve en annen nettside. På denne tjenesten er det ingen spørsmål til brukerne om bøker eller lesing. Noe som også førte til at ingen av de mennene jeg besøker profilene til i det hele tatt nevner bøker. De trener, går på konsert, liker å lage mat og tar en tur på byen i ny og ne. Altså, dette er jo ting jeg gjør også, det er ikke diskvalifiserende, men mangelfullt. Jeg vil jo ha en type som, om han ikke leser akkurat det samme som meg, söm man iallefall kan diskutere litteratur med. Og da bør jo det være en ting han framhever som en interesse når han er på jakt etter sitt livs (neste) kjærlighet?

Etter en liten stund endte jeg opp med følgende hypoteser:

 • Menn leser ikke bøker
 • Menn som leser bøker har allerede funnet kjærligheten
 • Menn tror ikke kvinner er tiltrukket av menn som leser bøker

Skal jeg bare stryke nettdatinga og heller begynne å henge på biblioteket? Eller er alle de gode faktisk tatt?

One Response to “Single menn leser ikke bøker”

 1. Haruhi 1. February 2014 at 13:00 #

  Menn som nettdater leser ikke bøker?

  Menn som tror at kvinner tiltrekkes av menn som leser bøker, er ikke de samme mennene som tror nettdating er potensielt fruktbart?

  Menn som leser tror at kvinner bare leser tull, og velger å holde kjeft?

  Forøvrig vil jeg (som kvinne) kanskje ha svart aftenposten (VG blir for drøyt) på det nettdatingsskjemaet, – fordi jeg er redd for å a) skremme bort menn b) ende opp i en diskusjon om litteratur med noen som ikke er like engasjert som meg (seriøst, du må sjekke ut Jo Nesbø ass, det finnes ikke bedre. Hæ? Har du virkelig ikke lest Alkymisten? Det er jo verdens beste bok!).

  Forøvrig leser ikke mannen min, det er trist – men blogglandia gjør at jeg overlever.

  Puh. Tidenes mest rotete kommentar. Lykke til med jakten!

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: