Nytt i hylla: Mammutsalget

27 Feb

Jeg har ikke kjøpt bøker siden romjula. Noe som betydde at da jeg fikk lønn og tok turen innom Mammutsalget så gikk det ikke så bra. Eller dårlig, alt ettersom. Tre bokhandler og utallige salgsbord senere hadde jeg kjøpte seks bøker (litt flere enn det som var planen).

IMAG0021

Først ut var Jeg er Zlatan av Zlatan Ibrahimovic (fortalt til David Lagercrantz). Denne skulle jeg faktisk kjøpe. Ikke fordi jeg er så veldig interessert i Zlatan (eller nesten vet hvem han er i utgangspunktet), men fordi det neste temaet i Biografisirkelen til Moshonista er sportsutøvere. I tillegg har jeg faktisk hørt at boka er godt skrevet (for en fotballbiografi å være) og det er jo noe som er interessant å sjekke ut.

Neste bok i bunken ble Hvis jeg forsvinner, ser du meg da? av Kristine Getz. Her forteller Getz sin egen historie om kampen mot spiseforstyrrelser. Ingen gladsak, men jeg har hørt at det skal være givende å lese den.

Det ble ei bok til med temaet spiseforstyrrelser, denne gangen den skjønnlitterære Stryk meg over håret av Agnes L. Matre. Lignende historie: hvordan kjempe kampen mot sin egen sykdom. Det som er litt morsomt med begge disse bøkene er at jeg ville nok ikke funnet de i bokhandelen hadde det ikke vært for blogging. Getz fortalte først sin historie gjennom bloggen, og Matre (så vidt jeg har skjønt) brukte bloggosfæren til å spre budskapet om boka si.

Det er ikke bare Mammutsalget som gjelder, de fleste butikkene har også slengt på egne tilbud. Bare ukedager av Cecilie Aurstad fant jeg i ei tilstøtende billighylle på Norli. Den er satt i Oslo og handler om ei jente i begynnelsen av 20-åra som innleder et forhold til helt feil type. Nå er jeg riktignok i begynnelsen av 30-åra, men det er vel en situasjon de fleste kan kjenne seg igjen i.

Den sjenerte pornografen av Nikolaj Frobenius lå i den samme billigbunken – bare enda billigere. Litt vanskelig å sammenfatte plottet i ei setning, men Frobenius er iallefall en forfatter som jeg gjerne vil like. Eller som jeg iallefall vil jobbe litt med å like.

Sistemann (eller kvinne) på plass er selve rosinen i pølsa: Folkelesnad av Agnes Ravatn. Denne boka har jeg hatt lyst på kjeeeempeleeenge. Og så lå den plutselig der på Tanum til bare 99 kr. Hurra! Her gjenneomfører Ravatn, med sin skarpe penn, en dissekering av det mest folkelige lesestoffet vi har: glansede magasin. Er allerede i gang, og kryssene i margen på de morsomme stedene er allerede ganske mange.

Jeg har med andre ord litt å lese på de neste ukene også.

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: