Lest: “Don’t Want to Miss a Thing” av Jill Mansell

22 Nov

jillmansellKort sagt: Rosa, kjærlighet, plutselig far, baby, småbyliv, drama, hemmeligheter, forviklinger, happy ending

Først litt om forfatteren…

Jill Mansell er en av de skikkelige bautaene i chick-lit (sammen med Marian Keyes) som leverer varene hver gang. Hun har skrevet bøker i sjangeren siden 1991 og har begynt å nærme seg 25 utgivelser. De siste årene har bøkene sentrert seg rundt flere personer som vikler livene sine inn i hverandres (og flertallet ender med å forelske seg i hverandre). Feelgood all around 🙂

I sommer leste jeg boka På øverste hylle av samme forfatter, men den fikk dessverre aldri noen omtale.

…og så litt om boka

Don’t want to miss a thing (2013) begynner med at kjekkas og playboy Dexter får vite at han hat blitt onkel. Hans eneste familie, søsteren Laurie, har født en datter; Delphi. Dex er den uansvarlige typen og bruker mesteparten av tiden sin på fest, damer og moro. Det er sjelden et forhold vare lenger enn noen uker og livsstilen hans skriker på ingen måte stabilitet. Det er noe som brått må endre seg når søsteren Laurie plutselig dør og Dex må ta over ansvaret for Delphi. For å få en ny start flytter han til landsbyen Briarwood der han får et helt nytt liv. Her møter han naboen Molly som har vært singel i nesten ett år og alltid velger feil menn, kafeeieren Frankie og datteren Amber, bartenderen Lois og fastlegen Amanda. Det er duket for intriger og kjærlighet.

Jeg likte boka godt. I denne type bøker så er det alltids en del logiske brister, en del misforståelser som det egentlig hadde vært lett å oppklare og en del litt for tilfeldige tilfeldigheter, men det er liksom bare sånn sjangeren er. Karakterene er temmelig standard og storyen ruller avgårde på typisk chick-lit-vis. Og det er liksom poenget;: Det er jo det man er ute etter når man leser ei slik bok. Ganske enkelt noen timer underholdning, og det er det man får. Liker du utgangspunktet for storyen så liker du nok boka også!

Jeg går ikke inn på noe særlig mer omtale av innhold eller karakterer, dere skjønner det nok raskt nok sjøl når dere begynner på den.

Noe for deg? Jepp, hvis du liker chick-lit så er denne boka noe for deg 🙂

Legg gjerne igjen en kommentar!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: